Activiteiten

Pinksterwebinar: in vuur en vlam voor de christendemocratie!

By 14/05/2020juni 3rd, 2020No Comments

Het kersverse netwerk in oprichting, CDA Midvoor, organiseert op maandagavond 8 juni zijn eerste activiteit: een inspirerend webinar met een lezing van Sammy Mahdi. Sammy is 31 jaar, voorzitter van Jong CD&V in Vlaanderen en tevens politicus namens CD&V. Sammy heeft een Vlaamse moeder en een Irakese vader die in de jaren ‘70 uit Irak is gevlucht. Sammy deelt met ons zijn visie op de christendemocratie ten tijde van populisme.

Vervolgens reflecteert Paul Rüpp op de inleiding van Sammy. Paul is voorzitter College van Bestuur van Hogeschool Avans. Eerder was hij onder andere lijsttrekker en gedeputeerde namens het CDA Brabant. Paul vertaalt de woorden van Sammy naar de Nederlandse situatie en duidt wat dit voor de koers van het CDA betekent, met een extra nadruk op de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021.

Daarna geeft Hielke Onnink, voorzitter van het CDJA, zijn visie op de woorden van zowel Sammy als Paul. Wat vinden de Nederlandse christendemocratische jongeren van de christendemocratie ten tijde van populisme? En wat wil hij CDA’ers die zich bij Midvoor hebben aangesloten, meegeven?

Ten slotte krijgen deelnemers de ruimte om vragen te stellen aan de sprekers. Deze dialoogsessie vindt ook online plaats. Dit Pinksterwebinar is voor zowel CDA-leden als niet-leden toegankelijk. Wel vragen we je vooraf aan te melden via deze link.

Graag tot ziens op 8 juni. We hebben er zin in!